In mijn vrije tijd ben ik graag buiten, hardlopen, fietsen en kamperen met mijn gezin.

Mijn naam is Ilse

Het werk wat ik doe past bij me. Letters en vormen samenvoegen tot een mooi en functioneel geheel in de goede stijl. Een figuur of infographic, een complete visuele identiteit tot de opmaak van een magazine. Ik ben een grafisch ontwerper met passie voor het vak.

Met een opdracht weet ik hoe ik moet starten, niet hoe het er uiteindelijk uit gaat zien. Het is een proces, en ik stop met ontwerpen als ik klaar ben, als het klopt.

Mijn specialisme? Samenwerken met mijn opdrachtgever. Midden in mijn proces koppel ik mijn werk, mijn schetsen terug om samen te kijken welke kant we opgaan. Het resultaat is dan ook iets wat we samen gemaakt hebben en waar we allebei blij van worden.

Een goede stijl vertelt een verhaal; over het bedrijf, de identiteit en de werkwijze. De juiste uitgangspunten achterhalen en meedenken bij het scherpstellen van dit verhaal; zo kan ik de vertaalslag maken van boodschap naar aansprekende beeldtaal. Het is mijn passie en doel om verrassende oplossingen te ontwikkelen voor elke grafische en visuele communicatie-uitdaging.

Inzetbaarheid? Als zelfstandig grafisch ontwerper ben ik flexibel inzetbaar, op locatie of extern. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan bij verschillende bureaus en op locatie, direct bij een opdrachtgever. Ik ben gewend om zelfstandig te werken, in teams en om werk over te nemen van anderen in geval van onderbezetting of calamiteiten.

Mijn werkwijze? Opdrachtgevers omschrijven mij als creatief, flexibel, verrassend, snel, betrokken en gedreven. Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor u kan betekenen? Ik kom graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Resultaat? Op de pagina portfolio zijn voorbeelden van mijn werk te zien. Ik ben trots op; elk kwartaal Perspectives opmaken, Infographic voor Universiteit Utrecht, het Rapport Zeespiegelstijging voor Deltares en het Yulius Magazine.


Werkervaring

2013 – heden | Freelance Grafisch ontwerper, diverse opdrachtgevers, Delft, Rotterdam en omgeving

2007 – 2013 | Grafisch ontwerper, Bureau mdm., Rotterdam

2005 – 2007 | Junior grafisch ontwerper bij IN10 Communicatie, Rotterdam

2005 | HBO diploma Grafisch Ontwerpen, Kunstacademie St. Joost, Breda

2001 | MBO+ diploma Grafisch Ontwerpen, Grafisch Lyceum, Rotterdam


Referenties

“Ilse is een hele fijne samenwerkingspartner. Ze is creatief, flexibel, betrouwbaar en altijd enthousiast. Haar passie voor ontwerpen komt duidelijk naar voren in de kwaliteit en diversiteit van haar ontwerpen. Ilse doet wat ze belooft en voegt waarde toe aan elke project.”
Liesbeth Linschoten | Freelance communications professional

“Ilse is als ontwerper zeer bedreven, technisch goed onderlegd maar ook creatief. Ze denkt mee en voelt goed aan wat er verwacht wordt. Ze kan zowel zelfstandig als goed in teamverband werken. Ze heeft als freelancer bij SPAR International een moeilijk project deels gedragen onder hoge tijdsdruk. De moeiteloosheid waarmee ze zich bij ons team voegde, maakt haar een echte aanwinst.”
Carola Wesche | Senior Graphic Designer at SPAR International

“Ilse is een goed grafisch ontwerper met oog voor typografie, kleur, compositie en uitwerking. Ik werkte met Ilse samen voor een gezamenlijke opdrachtgever. De briefings die ik aan haar zond, werden goed begrepen en de opdracht werd meteen goed opgepakt. Er waren weinig woorden nodig. De samenwerking verliep daardoor heel soepel.”
Willy Sengers | art director en ontwerper